MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Muziek-luisterlezing Gouden Eeuw in Westlands Museum - 19 september 2019

4 september 2019. Op donderdagavond 19 september organiseert het Westlands Museum een muziek-luisterlezing over de muziek die in de Gouden Eeuw op buitenplaatsen werd gespeeld. Dit gebeurt in het kader van de tentoonstelling over buitenplaatsen die op het moment in het museum te zien is.

Muziek speelde in die tijd een belangrijke rol. In de huiselijke kring waren muziekinstrumenten aanwezig zoals klavecimbel of spinet, blokfluit, dwarsfluit, viool, viola da gamba en luit. En er werd gezongen: zowel wereldlijke als geestelijke liederen. De familieleden speelden zelf, maar er werden ook mensen uitgenodigd om huisconcerten te geven.

In deze muziek-luisterlezing laat vakmusicus Karin Jense opnames horen van composities uit de 17e eeuw, van Constantijn Huygens tot Jacob van Eijck. Zij vertelt over de instrumenten en hun bespelingswijze en toont daarvan afbeeldingen, zowel op schilderijen (Joh. Vermeer, Pieter de Hooch) als van de instrumenten zelf. Dat is een ontdekkingstocht waarbij je je even midden in die tijd waant.

Muziek-luisterlezing Westlands Museum - 19 september 2019
Interieur met musicerende familie (1663), olie op canvas, Pieter de Hooch (1629-1684), Cleveland Museum.

De muziek-luisterlezing vindt plaats op donderdag 19 september in de Hooibergzaal van het Westlands Museum, Middel Broekweg 154 in Honselersdijk. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang bedraagt € 5,00. Aanmelding vooraf is benodigd. Daarvoor kunt u terecht op de website van het museum: www.westlandsmuseum.nl (kijk bij Agenda).

Bron: Persbericht Westlands Museum 4 september 2019.

04 september 2019