MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Lezing 'Abtswoude, de grote veranderingen' en dorpsfilm 'Den Hoorn 1959' op 2 mei 2019

16 april 2019. Op donderdag 2 mei 2019 organiseert de Historische Vereniging Oud-Schipluiden een lezing en filmvoorstelling in de Hoornbloem, Koningin Julianaplein 1 te Den Hoorn, aanvang 20.00 uur.

Abtswoude, de grote veranderingen

Vóór de pauze vertelt Henk Groenendaal over ‘Abtswoude, de grote veranderingen’. Na de annexatie van Abtswoude (Papsou) op 1 februari 1960 door de gemeente Delft moest veel agrarisch erfgoed wijken voor de bouw van de wijken Poptahof, Voorhof, Buitenhof en Tanthof. Met veel unieke afbeeldingen wandelen we over de oude ontginningsweg. Ook de veranderingen in het buitengebied, nu behorende bij de gemeente Midden-Delfland, komen voorbij.

Lezing Abtswoude en Dorpsfilm Den Hoorn 1959 - 2 mei 2019

Historisch Jaarboek Schipluiden 2018

Hierna volgt de presentatie van het Historisch Jaarboek Schipluiden 2018, met onder andere het tweede deel over Abtswoude. Leden en vrienden kunnen vervolgens hun exemplaar in ontvangst nemen. Dit jaarboek en ook vorige edities zijn natuurlijk ook te koop.

Dorpsfilm 'Den Hoorn 1959'

Na de pauze wordt de ‘Dorpsfilm Den Hoorn 1959’ vertoond. Dit prachtige tijdsbeeld van rond de jaren zestig van de vorige eeuw werd gemaakt door het bedrijf van Johan Adolfs uit Enschede. Op 14 mei 1959 werd het dorpsleven van Den Hoorn gefilmd. Alle schoolkinderen, diverse verenigingen en bedrijven komen voorbij. De film bevat veel close-ups en sluit af met een grote optocht door het dorp. Het was, en is nog steeds, de bedoeling dat veel mensen naar deze film komen kijken. De oude 8 mm film is gedigitaliseerd en opnieuw gemonteerd.

Lezing Abtswoude en Dorpsfilm Den Hoorn 1959 - 2 mei 2019

Het wordt een nostalgische avond. Tot ziens op 2 mei a.s. in de Hoornbloem.

Lees hier de uitnodiging van de Historische Vereniging Oud-Schipluiden met nog enkele mededelingen.

16 april 2019