MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Fietsexcursies naar buitenplaatsen

1 mei 2019. In het Westlands Museum is sinds eind april de tentoonstelling ‘Buitenplaatsen in de Gouden Eeuw’ te bezichtigen. Rondom deze tentoonstelling organiseert het museum vele evenementen zodat het publiek die tijd ook echt kan beleven.

Een van die activiteiten betreft het organiseren van fietsexcursies langs bestaande en voormalige buitenplaatsen. Onder begeleiding van een ervaren gids bezoekt u de locaties en krijgt ter plekke een toelichting te horen. In het voorjaar zijn fietsexcursies gepland naar Naaldwijk-Honselersdijk (11 mei), Wateringen-Kwintsheul (25 mei), Rijswijk (8 juni) en Midden-Delfland (22 juni).

Kosten voor deelname zijn dankzij een bijdrage van de Regeling Kleine Culturele Initiatieven beperkt: € 7,50 per persoon. Dat is inclusief koffie en wat lekkers. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op de website van het museum: www.westlandsmuseum.nl (kijk bij Agenda).

Bron: Persbericht Westlands Museum 1 mei 2019.

Tentoonstelling Buitenplaatsen Westlands Museum t/m 15 maart 2020.

Tentoonstelling Buitenplaatsen in de Gouden Eeuw

Van zondag 28 april t/m 15 maart 2020 is er in het Westlands Museum een uitgebreide tentoonstelling over Buitenplaatsen in de Gouden Eeuw. In die tijd waren er meer van honderd van deze lustoorden ten zuiden van ’s-Gravenhage en Delft. Door de tentoonstelling ga je kennis maken met de buitenplaatsen en hun ontwikkelingen, de bewoners, hun gewoontes en hun levensstijl. De tentoonstelling vormt de basis waar drie fases van buitenplaatsen worden uitgelegd aan de hand van aansprekende voorbeelden. Gedurende de tentoonstelling worden vele activiteiten georganiseerd die voor een verdiepingsslag zullen zorgen.

Het museum is geopend van 13.00 – 17.00 uur. Kinderen en museumkaarthouders kunnen gratis naar binnen. Volwassenen betalen € 5,50 en 65-plussers € 5. Gezien de te verwachten drukte verzoekt het museum om zoveel als kan met de fiets te komen. Meer info op www.westlandsmuseum.nl.

Bron: Persbericht Westlands Museum 17 april 2019.

11 juni 2019