MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Statenjacht 'Utrecht' verblijft één week in Delft en bracht Delfts Blauw

17 december 2019. Het VOC Statenjacht 'Utrecht' bracht op 13 december twee drie meter hoge Delfts Blauwe vazen naar de Delfts blauwfabriek PAAUW. De vazen zijn gemaakt in de Chinese stad Jingdezhen en beschilderd door een meesterschilder van Heinen Delfts Blauw. Bij zijn rondvaart langs Delft krijgt dit majestueuze schip veel bekijks.

Statenjacht Utrecht in Delft

De 'Utrecht' is een replica uit 2003 van een vroeger VOC-schip. Op Wikipedia staat vermeld: Het Utrechts Statenjacht is een historische reconstructie, een replica, van een statenjacht dat oorspronkelijk gebouwd is in 1746. Het schip is in vijfenhalf jaar tijd door scheepsbouwers en beeldsnijders in het kader van een scholings- en werkgelegenheidsproject in de stad Utrecht gebouwd, waarbij zo veel mogelijk gebruik is gemaakt van de oorspronkelijke materialen en bouwmethoden.

Als opeens een dergelijk schip langs Delft vaart komt de tijd van weleer even tot leven. Tot en met donderdag 19 november kan een vaartocht langs de stad Delft met de 'Utrecht' worden geboekt; zie website.

Statenjacht Utrecht in Delft

18 december 2019