MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Burgerboerderijen: Doe mee en investeer in heerlijke zuivel

8 april 2019. Drie biologische melkveehouders uit Midden-Delfland ontwikkelen een mobiele zuivelinstallatie om yoghurt, boter, karnemelk en kaas te maken. Zij willen het voor consument en andere biologische melkveehouders mogelijk maken om te zorgen voor heerlijke zuivel. Met de installatie kan biologische melk verwerkt worden van diverse bedrijven zonder dat ze allemaal zelf een productieruimte nodig hebben. Zo combineren ze de beste ingrediënten: samen, lokaal, biologisch en de korte keten tussen producent en consument.

Bas van den Berg van Hoeve Ackerdijk, Roel van Buuren van Boerderij Landlust en Jeroen van der Kooij van Hoeve Rust-hoff zijn op zoek naar mede-investeerders die mee willen doen en zo bijdragen aan een gezond voedsellandschap. Meer weten, of gewoon nieuwsgierig naar korte ketens tussen producent en consument?

Burgerboerderijen - investeer in heerlijke zuivel
De Jersey koeien van Roel van Buuren in Maasland.

Alle beetjes helpen! Als iemand de drie boeren wil steunen met een bedrag tot 500 euro, dan kan dat. Investeert iemand 500 euro of meer in hun mobiele zuivelinstallatie, dan staat daar in een periode van 5 jaar rendement tegenover. In natura (zuivel of vlees en eieren afkomstig van de boer), in ecologisch rendement (zorg voor weidevogels, bodembeheer en bioversiteit) en sociaal rendement met speciale open dagen, weidevogelsafari’s en meer.

Burgerboerderijen - investeer in heerlijke zuivel

Burgerboerderijen - investeer in heerlijke zuivel

Bas, Roel en Jeroen zijn met hun plan onderdeel van Burgerboerderijen. Ga voor informatie naar www.burgerboerderijen.nl. Samen zorgen zij voor een gezond voedselsysteem met o.a. aandacht voor het landschap, cultureel erfgoed en biodiversiteit.

Bron: Persbericht 8 april 2019.

12 april 2019