MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

PUUUR Midden-Delfland reclame in Maassluis

25 september 2019. Posters in omliggende steden promoten de slogan: PUUUR Midden-Delfland (slechts '12 minuten fietsen'), zoals hier langs de Laan 1940-1945 in Maassluis.

PUUUR Midden-Delfland verwelkomt partners - 23 juli 2019


PUUUR Midden-Delfland verwelkomt partners

23 juli 2019 - Namens PUUUR Midden-Delfland reikte wethouder Sonja Smit gisteravond de eerste toolkit voor partners uit aan Hilde Jansen van druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. De eerste gezamenlijke gebiedscampagne van PUUUR Midden-Delfland trapte begin juni af. Posters in tientallen abri’s in de omliggende steden, online advertenties en de website www.puuurmiddendelfland.nl bereikten sindsdien 10.000-en consumenten. Ondernemers die zich bezig houden met recreatie of horeca, producenten van streekproducten en gebiedsorganisaties zijn welkom om zich aan te melden als partner.

PUUUR Midden-Delfland staat voor het pure van het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland en de eerlijke streekproducten dichtbij de grote stad. Een gastvriendelijke en rustgevende omgeving waar je kunt ontspannen en genieten.

Midden-Delfland op de kaart Wethouder Smit: ‘Ik ben supertrots dat we PUUUR Midden-Delfland vanaf nu met nóg meer ondernemers, producenten en organisaties op de kaart zetten. Delflandse Vleesmeesters, vergaderlocatie De Polderij in de Zuidbuurt, B&B Rechthuis van Zouteveen, kunstorganisatie Arti Delflandiae, boerderij Landlust... Allemaal voorbeelden van locaties waar straks de PUUUR Midden-Delfland vlag wappert. Samen met alle partners laten we inwoners van de steden zien hoe prachtig Midden-Delfland is, welke streekproducten er worden gemaakt en dat je er ontzettend fijn kunt recreëren.’

PUUUR Midden-Delfland verwelkomt partners - 23 juli 2019
Namens PUUUR Midden-Delfland reikte wethouder Sonja Smit de eerste toolkit voor partners uit aan Hilde Jansen van druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. Foto Marja Koster.

Ook partner worden? Ondernemers die zich bezig houden met recreatie of horeca, producenten van streekproducten en gebiedsorganisaties kunnen voor een vast bedrag per jaar lid worden van PUUUR Midden-Delfland. Naast naamsbekendheid op de website ontvangen partners een pakket met promotiemateriaal en volgen er gerichte initiatieven op het gebied van samenwerking en marketing. Heeft u belangstelling? Meer informatie en een aanmeldformulier vindt u op www.puuurmiddendelfland.nl. Daarnaast is PUUUR Midden-Delfland per mail te bereiken op puuurmiddendelfland@gmail.com.

Bron: Persbericht Gemeente Midden-Delfland 23 juli 2019.


PUUUR Midden Delfland: met de fiets ben je er binnen '12 minuten >'

17 juni 2019. Na de lancering van het merk (zie onder) werd vandaag de volgende stap gezet in de marketingcampagne met het plaatsen van de eerste posters in een bushokje aan de Oostgaag. Wethouder Sonja Smit (van Midden-Delfland) en Wil de Vette (van camping Bouwlust) voerden deze klus uit. Leden van het ontwikkelteam en Midden-Delflandse ondernemers keken toe vanaf de brug over de Oostgaag. In Midden-Delfland, Delft, Schiedam, Vlaardingen en Rotterdam zullen deze vragen opwekkende posters steeds meer gaan verschijnen. Nieuw is ook de website www.puuurmiddendelfland.nl, met links vooral naar recreatieve activiteiten en streekproducten.

Puuur Midden Delfland - 17 juni 2019

Sonja Smit en Wil de Vette gaven vooraf op de brug uitleg over hoe het ontwikkelteam met veel enthousiasme tot het resultaat is gekomen. Wat nu moet gaan gebeuren is zoveel mogelijk ondernemers en organisaties aan boord van de PUUUR campagne te krijgen, om zo het merk steeds bekender en sterker te maken.

Puuur Midden Delfland - 17 juni 2019
Op de fiets kun je vanuit omliggende steden binnen de (symbolische) '12 minuten' PUUUR Midden Delfland bereiken.


'PUUUR Midden Delfland': hét merk van het hele gebied Midden-Delfland

7 mei 2019. 's Middags werd het merk tijdens een vaartocht over de Vlaardingsevaart al gepresenteerd tijdens een persbijeenkomst; 's avonds presenteerde het ontwikkelteam het merk tijdens de raadsinformatiebijeenkomst in het gemeentehuis. Met de tekst 'Puuur Midden Delfland' gaat de promotie van het gebied Midden-Delfland van start. Het woord 'PUUUR' staat voor meer dan gewoon puur en is onder meer van toepassing op het bijzonder provinciaal landschap en de streekproducten van het gebied.

Ondernemers, gebiedsorganisaties en gemeente hebben het initiatief genomen om gebiedsmarketing in Midden-Delfland te ontwikkelen. Op 20 september 2018 sprak een veertigtal enthousiaste agrariërs, voedselproducenten, recreatieondernemers en gebiedsorganisaties de ambitie uit om met elkaar het gebied op de kaart te zetten bij de stedeling. Centrale gebiedsmarketing versterkt de identiteit van het gebied en kan bijdragen aan een beter imago voor het gebied en beter bereik van streekbeleving en -producten.

Puuur Midden Delfland - 7 mei 2019
Sonja Smit (wethouder gemeente Midden-Delfland) onthulde het merk en toont trots een selectie van streekproducten uit het gebied Midden-Delfland.

Eén merk voor het hele Midden-Delfland gebied

Afgelopen maanden is een ontwikkelteam met vertegenwoordigers uit Midden-Delfland samen met de gemeente aan de slag gegaan. Onder het motto ‘Samen verkoop je Midden-Delfland’ wordt gewerkt aan de merkontwikkeling, een bijpassende campagne en een meerjarenplan voor een toekomstbestendige samenwerking en financiering. De eerste mijlpaal is nu bereikt. Daarom introduceerde het ontwikkelteam het merk en de plannen voor een gezamenlijk aanpak voor gebiedsmarketing in Midden-Delfland. Bekijk ook de uitleg van Sonja Smit op de website van de WOS.

Het Promotie Platform Midden-Delfland lanceerde in 2003 de campagne 'Midden-Delfland Mooi Dichtbij' met beeldmerk en vlag tijdens de Midden-Delfland Dag. Echter, in 2015 hield dit platform op te bestaan bij gebrek aan sponsoring van de provincie Zuid-Holland. Het beeldmerk met de knotwilgen langs de Slinksloot wordt nog steeds gebruikt door een diverse producenten van streekproducten en deze website, alhoewel de verspreiding van het merk wel beter had gekund. De promotiecampagne voor de Hof van Delfland, als onderdeel van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), in 2011 kwam met een gestileerde letter D als beeldmerk. Maar invoering hiervan als 'endorsement logo' op producten van Midden-Delfland bleef echter uit. En zo is nu de beurt aan: 'PUUUR Midden Delfland'.

Puuur Midden Delfland

Het merk voor Midden-Delfland is even simpel als geraffineerd: Met deze tekst, over drie regels uitgesmeerd, en met transparante letters die de kleur van de achtergrond overnemen, zullen straks de producten van het gebied Midden-Delfland hun weg gaan vinden naar de recreant en consument.

Puuur Midden Delfland - 7 mei 2019
Het ontwikkelteam met reclamestrateeg Paul Houtepen (bureau Imagro) en het voltallige gemeentebestuur.

Bron: Persbericht gemeente Midden-Delfland 1 mei 2019.

27 september 2019