MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Farm I See Schipluiden verhuist naar Hoeve Bouwlust

2 december 2019. Farm I See, de Schipluidense pop-up store in streekproducten, verhuist per 7 januari 2020 naar Hoeve Bouwlust aan de Oostgaag 31 tussen Schipluiden en Maasland. Het hele assortiment van de winkel in Schipluiden verhuist mee. De verhuizing geeft meer aanbod en ‘boerderij’-beleving bij Bouwlust, meer personele bezetting en daardoor ook ruimere openingstijden. Klanten kunnen er 7 dagen per week terecht tussen 9 en 17 uur.

Door de verhuizing creëert het team van Farm I See meer ruimte voor ontwikkeling. De promotie en verkoop van streekproducten aan 2 miljoen stedelingen in de metropoolregio Rotterdam - Den Haag staat bovenaan hun de actielijst.

En de winkel in Schipluiden dan?

Die sluit na de kerstdagen zijn deuren, de vrijwilligers worden uitgezwaaid. Wel een beetje met weemoed, maar met heel veel dank en waardering: het werken in de winkel bracht hen een positieve vibe en fijne collega’s. De Schipluidense klanten moeten voortaan een ommetje maken om hun vertrouwde producten te kunnen inslaan. Het ritje langs de Gaag naar Bouwlust zal sommigen belemmeren te gaan. ‘Aan de andere kant, ook dat ritje op de fiets is een gezonde beleving van het gebied, het past wel bij onze klantenkring om dat te ondernemen’, aldus Wil de Vette.

Farm I See verhuist - 2 december 2019

Volop gezellige activiteiten in de winkel op weg naar Kerst

In de december pakt Farm I See nog uit in de winkel in Schipluiden, met onder andere kerstpakketten vol streekproducten. Die kunnen overigens ook via de webshop besteld worden. De dag voor Kerst is de laatste openingsdag. Cadeaubonnen van Farm I See kunnen gebruikt worden voor kerstinkopen en bestellingen, maar zijn ook te besteden in de nieuwe winkel op Hoeve Bouwlust.

Meer over Farm I See

De winkel in Schipluiden is een initiatief van de Stichting Boeregoed Midden-Delfland en wordt sinds de opening in 2016 gerund door en voor vrijwilligers. Zonder winstoogmerk levert Farm I See met een omzet van ca. EUR 100.000 per jaar een bepalend aandeel in de markt voor lokale producten uit Midden-Delfland. Farm I See is een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van duurzame lokale levensmiddelen en vormt de ‘showroom’ en vaak ook proeftuin voor ervaren en startende producenten van streekproducten uit het voedsellandschap van Midden-Delfland. Zo’n 30 producenten bieden hun producten aan via de winkelschappen van Farm I See. Initiatiefnemers Wil de Vette en Gabriëlle Mosch runnen de organisatie sinds 2016 met veel enthousiasme en ‘hart voor de zaak’.

Sinds 2018 levert Farm I See ook een breed assortiment streekproducten aan horeca- en cateringbedrijven in de steden rond Midden-Delfland. Deze nieuwe aanpak werkt: ambtenaren in het bedrijfsrestaurant van het Haagsche Provinciehuis, de Tweede Kamer en studenten in de aula van de TU Delft eten al ‘uit Midden-Delfland’. Met horecagroothandel Hanos in Delft werd een distributiepartner van formaat opgetekend: daar liggen sinds Kerst 2018 de streekproducten uit Midden-Delfland in het schap onder de naam ‘Uit eigen streek’.

Farm I See verhuist - 2 december 2019

Korte ketens en stad-landverbindingen voor landschapsbehoud

De droom van de initiatiefnemers reikt nog verder: ‘Meer stedelingen zouden onze streekproducten moeten kunnen proeven!’, aldus Gabriëlle Mosch en Wil de Vette. ‘Voedzame eerlijke producten op je bord, duurzaam en ambachtelijk geproduceerd in Cittaslow Midden-Delfland met respect voor mens, dier en milieu. Daar hebben consumenten zeker oren naar, als je ze weet te bereiken. Niet alleen de 20.000 inwoners van Midden-Delfland, maar vooral de omwonende stedelingen zouden ons ‘voedsel van dichtbij’ moeten kennen en omarmen. Dat scheelt ‘voedselkilometers’, houdt de distributieketen kort en voorkomt voedselverspilling. Zo zorgt deze efficiënte keten ervoor dat de boer een goede prijs voor zijn product krijgt en dat zorgt weer voor een dynamisch behoud van ons unieke weidse agrarisch voedsellandschap. Daar kan toch niemand tégen zijn?’

Bron: Persbericht Farm I See 2 december 2019.

08 december 2019