MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Kamermuziek voor kinderen tussen de boerderijdieren

4 maart 2019. Bij de Belevenisboerderij Schieveen in Rotterdam zijn er in het weekend van 6 en 7 april 2019 concerten speciaal voor kinderen. Op deze bijzondere locatie met schapen, kippen en koeien, spelen jonge talenten klassieke muziekstukken. Ook is er een muzikale theatervoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. Na het concert kunnen de kinderen knuffelen met de boerderijdieren en ravotten in Speelnatuur van OERRR. De concerten zijn onderdeel van het Kamermuziekfestival van Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Kijk voor het bestellen van kaartjes en meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/kamermuziekfestival.

Op zaterdag 6 april zijn de jongste talenten (10 t/m 14 jaar) van het Kamermuziekfestival in verschillende concerten te horen in mooie solo’s en duo’s harp, cello en viool. Klassieke muziekstukken van onder andere Saint-Saëns, Mozart, Bach en Tsintsadze worden opgevoerd in het voorhuis van de Belevenisboerderij.

Violist Silke Kolfschoten (13 jaar): "Ik vind het mooi om op te treden op bijzondere plekken, waar ik nog niet eerder heb gespeeld. De Belevenisboerderij Schieveen lijkt me zo'n bijzondere plek in een mooie en groene omgeving. Ik vind viool spelen, zeker voor publiek, fantastisch en heb heel veel zin in het concert. Dat ik met een strijkkwartet van de Academie Muzikaal Talent speel, maakt het nog leuker."

Kamermuziek Belevenisboerderij - 6 en 7 april 2019
Marcel Sutedja © Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Muziek voor kinderen

Op zondag 7 april zijn er ook voor kinderen vanaf 4 jaar drie speciale voorstellingen, met liedjes uit de muzikale theatervoorstelling De Paraplu. Deze voorstelling is geïnspireerd door het prentenboek De Paraplu van Ingrid en Dieter Schubert. In de voorstelling beleeft het hondje Quibus fantastische avonturen. De liedjes worden gezongen door Klaartje van Veldhoven, waarbij ze begeleid wordt door haar band.

Stadsherder Martin Oosthoek van Belevenisboerderij Schieveen: “Normaal zorgen de schapen, koeien, kippen en vrolijke kinderen voor een kakafonie aan geluid. Ik ben benieuwd welke klanken er over het erf te horen zijn tijdens het festival!”

Bijzondere muziekinstrumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds organiseren samen de tweede editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds beheert een collectie waardevolle muziekinstrumenten en geeft deze in bruikleen aan ruim 400 professionele musici en muziekstudenten. Ook de jongste deelnemers van het Kamermuziekfestival spelen op de bijzondere muziekinstrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Kamermuziek Belevenisboerderij - 6 en 7 april 2019
Belevenisboerderij © Natuurmonumenten - Marten van Dijl.

Muziek, cultureel erfgoed & natuur tijdens NMF Kamermuziekfestival

Tijdens het kamermuziekfestival kun je door heel Nederland op 21 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Muziek, cultureel erfgoed en natuur komen samen in dit festival. In één weekend zijn er maar liefst 75 concerten! Bekijk alle locaties en tijden op www.natuurmonumenten.nl/kamermuziekfestival.

Bron: Persbericht Natuurmonumenten 4 maart 2019.

06 maart 2019