MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Sfeervol evenement Met Vockestaert de boer op

13 april 2019. Het jaarlijks evenement 'Met Vockestaert de boer op' werd gehouden op en rond de boerderij van Nico en Ria van Paassen aan de Woudseweg in de Klaas Engelbrechtspolder. Op dit logisch melkveebedrijf en het karakteristieke erf beleef je nog het boerenleven van weleer.

Voorafgaan aan het evenement werd stilgestaan bij het 20-jarig jubileum van de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert. Veel leden en belangstellenden waren voor deze gelegenheid naar de Woudhoeve gekomen. Aanstaande voorzitter Henk van der Kamp beschreef het belang van de vereniging, waarin Nico jarenlang een belangrijk aandeel had als medeoprichter en beschermer van weidevogels. Nico en Ria ontvingen een aandenken voor hun bijdrage aan de Vockestaertdag.

Met Vockestaert de boer op - 13 april 2019

Met Vockestaert de boer op - 13 april 2019

Rond de boerderij was een markt met streekproducten. Het melkvee liep al buiten maar ook in de stal waren nog enkele koeien van dichtbij te bekijken, onder het gezang van rondvliegende boerenzwaluwen en waar kippen een graantje meepikten. Op het sfeervolle erf was het in de zon goed toeven (ook al was de temperatuur nog geen tien graden) met folkmuziek van Ko Arkesteijn en co en diverse lekkernijen, die bij de kramen werden bereid. Een ritje door het weiland met de trekker maakte het landleven compleet.

Met Vockestaert de boer op - 13 april 2019

Met Vockestaert de boer op - 13 april 2019

Met Vockestaert de boer op - 13 april 2019

Met Vockestaert de boer op - 13 april 2019

Met Vockestaert de boer op - 13 april 2019


Met Vockestaert de boer op - zaterdag 13 april 2019

28 maart 2019. Op zaterdag 13 april 2019 organiseert ANV Vockestaert de open dag Met Vockestaert de Boer op van 12:00 tot 16:00 uur in ’t Woudt, op de boerderij van Nico en Ria van Paassen. De Woudhoeve is gelegen aan de Woudseweg 25, 2636 AV in Schipluiden.

Woudhoeve

Wat is er te doen en te zien?

U kunt met de boer op excursie naar de weidevogels. De boerin fotografeert heel graag en verzorgt een foto presentatie. Voor kinderen hebben we leuke kinderactiviteiten met Circus Hannes en co. Er is Folkmuziek van ensemble Ko Arkesteijn en co.

Er is een Informatie- en streekmarkt van organisaties en bedrijven uit de regio. Kom genieten op het boerenterras. In het dorp ’t Woudt is de kerk opengesteld. Verder kunt u een wandeling rondom ’t Woudt maken en de Groeneveldse molen bezoeken. De routebeschrijving van de wandeling vindt u in onze informatiekraam.

Met Vockestaert de Boer op, Ria en Nico van Paassen - foto Tiny van der Meer
Ria en Nico van Paassen - foto Tiny van der Meer.

Kortom, we maken er een gezellige dag van voor jong en ouder, met allerlei lekkers, vermaak en muziek.

Kom zoveel mogelijk per fiets of met het openbaar vervoer (bus stopt voor de deur)!

Groeneveldsemolen
De Groeneveldsemolen.

Bron: Persbericht Vockestaert 28 maart 2019

16 april 2019